PITANJA KOJA STE NAM ČESTO POSTAVLJALI

Trudimo se da damo što bolja objašnjenja i isntrukcije za korišćenje portala. U ovoj sekciji ćemo objavljivati odgovore na pitanja koja ste nam često postavljali. Ukoliko nijeste pronašli odgovor na željeno pitanje, budite slobodni da nam proslijedite pitanja, kritike i pohvale putem date forme.

ČESTA PITANJA

Svim preduzetnicima i poslovnim korisnicima Crnogorskog Telekoma. Kako je najveći broj poslovnih korisnika istovremeno korisnik fiksne telefonije Telekoma, nadamo se da smo na ovaj način omogućili gotovo svim registrovanim pravnim licima i preduzetnicima u Crnoj Gori mogućnost besplatnog oglašavanja na jednom mjestu na webu.
Zato što oglas čeka potvrdu u sistemu. Vaš oglas je primljen, i u toku je provjera podataka. Očekujte poziv od operatera Telekoma. Tek nakon potvrde, oglas će biti vidljiv online. Na ovaj način brinemo da podaci koji se nalaze na portalu budu ispravni, te očekujemo razumijevanje sa vaše strane, kako bi bili u mogućnosti da krajnjim korisnicima pružimo najbolji servis, što nam je u zajedničkom interesu.
Zato što će na ovaj način mnogi klijenti koji traže proizvod(uslugu) koju Vi nudite biti u mogućnosti da dođu do osnovnih informacija koje su im potrebne: šta nudite, gdje se nalazite, vaše radno vrijeme, i ostale podatke koje ste voljni da ostavite.
Dobijate (još jedno) mjesto na webu. Ovaj portal je sistematizovana baza podataka koja omogućava pretragu po ključnim riječima, gradovima, kategorijama djelatnosti, i prikazuje tačnu lokaciju vašim klijentima, što je pogotovo važno onima koji će to tek postati.
Takođe je olakšana komunikacija sa korisnicima (kontakt telefon, e-mail, web itd); a servis dobijate besplatno jer ste poslovni korisnik Telekomovih servisa.
Komentare i ocjene ostavljaju registrovani članovi portala (fizička i pravna lica) koji davanjem ocjena i pisanjem komentara mogu uticati na rejting vaše kompanije na portalu. Komentari su odličan način da se čuju pozitivna i negativna iskustva vaših klijenata.
Ne, rejting kompanije koristi jedino u informativne svrhe drugim korisnicima. Pozicija vaše kompanije u redosljedu rezultata pretrage na portalu neće biti izmijenjena.
Možete isključiti komentare u bilo koje vrijeme slanjem e-maila našem timu na reviews@pronadjifirmu.me.
Molimo vas da dodate postojeći Telekom e-mail kontakt u svim prijavama/e-mailovima koje šaljete Portalu.
Iako se trudimo da pratimo web portal i cenzurisemo neprimjereno, uvredljivo ili zlonamjerno korištenje, takođe se oslanjamo na zajednicu, kako bi nam pomogli prepoznati ovakve sadržaje.
Ako ste identifikovali, ili ste podvrgnuti neprimjerenom, uvredljivom ili zlonamjernom korištenju usluge, molimo kliknite na bilo koji od Prijavi linkova na portalu. Nakon toga mi ćemo preduzeti potrebne korake.
Molimo vas da dodate postojeći Telekom e-mail kontakt u svim prijavama/e-mailovima koje šaljete Portalu.
Svi znamo da najbolje preporuke dobijamo usmenim predanjem, ali pristup pravoj preporuci u trenutku kada nam je potrebna može biti nemoguć. Komentari na portalu PronadjiFirmu šire uticaj vaših preporuka na zabavan i jednostavan način. Ako želite, mozete kreirati nalog i ostaviti komentar vama omiljenih kafića, frizerskih salona, knjižara, restorana, ali i pronaći inspiraciju za nova mjesta koja želite da posjetite na osnovu preporuka ostalih korisnika portala PronadjiFirmu.
Da. Nećemo dijeliti ili ustupati vaše lične podatke trećim licima. Da biste saznali više, molimo pročitajte naše Uslove korištenja.
Ako želite prijaviti nešto što ste vidjeli na portalu, a to nalazite uvredljivim ili neprimjerenim, molimo koristite link prijavi problem, koje se mogu naći na svakoj stranici.
Za sva ostala pitanja možete nas kontaktirati na kontakt@pronadjifirmu.me
Kliknite na Zaboravili ste lozinku? link i mi ćemo poslati podsjetnik na e-mail koji ste registrovali kao kontakt.
Možete jednostavno promijeniti svoju lozinku odlaskom na Profil > Uredi profil. Kliknite ovdje ako želite promijeniti svoju lozinku sada.
Preporučujemo da povremeno promijenite lozinku, kako bi osigurali nalog.

Sigurna lozinka treba da:
• Uključuje kombinaciju velikih i malih slova, znakove interpunkcije i / ili brojeva
• Nemojte koristiti lične podatke (ime, datum rođenja, itd)
• Nemojte koristiti riječi ili akronime koji se mogu naći u rječniku
• Ne koristite obrasce (asdf) ili brojeve u nizu (1234)
Kliknite ovdje kako bi nam prijavili svoj problem. U zahtjevu, navedite svoje korisničko ime i svoju trenutnu e-mail adresu i e-mail adresu s kojom ste registrovani kod nas. Nakon toga ćemo vas kontaktirati u vezi potvrđivanja identiteta i ažuriranja e-maila.
Moramo biti sigurni da je e-mail adresa koju ste naveli ispravna i da pripada vama. Time se osigurava da smo u mogućnosti da vas kontaktiramo ukoliko vam je potrebna pomoć ili podsjetnik na lozinku.
Svako ko posjeti portal PronadjiFirmu može vidjeti vaš komentar i potencijalno imati koristi od vašeg iskustva.
Iako se trudimo da pratimo web portal i cenzurisemo neprimjereno, uvredljivo ili zlonamjerno korištenje, takođe se oslanjamo na zajednicu, kako bi nam pomogli prepoznati ovakve sadržaje.
Ako ste identifikovali, ili ste podvrgnuti neprimjerenom, uvredljivom ili zlonamjernom korištenju usluge, molimo kliknite na bilo koji od Prijavi linkova na portalu. Nakon toga mi ćemo preduzeti potrebne korake.
Predlažemo vam da ostavite zapisan komentar na portalu za vlastitu referencu; tako da se uvijek možete sjetiti najboljih mjesta i kompanija, kao i da podijelite svoje mišljenje sa svim svojim prijateljima, ali i šire. Komentari su odličan način da se nagrade i promovišu lokalne kompanije od kojih ste dobili kvalitetnu uslugu, ili da date povratnu informaciju u cilju poboljšanja poslovanja neke firme, ukoliko smatrate da je to potrebno.
Možete jednostavno ažurirati svoj profil u bilo koje vrijeme odlaskom na moj profil> Edit profile. Ako želite ažurirati svoj profil sada kliknite ovdje.
Da, možete se vratiti i mijenjati komentar nakon što je objavljen. Takođe možete ponovo objaviti komentar firme/poslovanja u budućnosti, ako ste ga koristili nakon sto ste objavili vaš originalni post i stvari su se promijenile.

NIJESTE USPJELI DA PRONAĐETE ODGOVOR?

 

Pošaljite nam pitanje putem date forme. Trudićemo se da vam odgovorimo u što kraćem roku. Ukoliko budemo smatrali da je potrebno, pitanje i odgovor ćemo objaviti u ovom dijelu portala.